Hotel Vila Rade

  Chorvátsko, Stredná Dalmácia, Gradac

Villa Rade

    Chorvátsko, Makarská riviéra, Stredná Dalmácia, Gradac
Tento hotel nie je aktuálne v ponuke
popis
8-dňová dovolenka v Chorvátsku na Makarskej riviére! Ubytovanie vo Ville Rade až pre 3 osoby s možnosťou dokúpenia polpenzie
  • 7 nocí vo Ville Rade s možnosťou dokúpenia polpenzie
  • Ubytovanie v štúdiu pre 2–3 osoby
  • Vlastná alebo autobusová doprava
  • Bohaté športové vyžitie
  • Letovisko s jednou z najkrajších pláží Jadranu
  • Výlety po okolí – Bačinské jazerá, rieka Neretva, Dubrovník, Makarská
Najjužnejšie mestečko Makarskej riviéry

Obľúbené letovisko Gradac sa nachádza 40 km juhovýchodne od Makarskej, na úpätí horského pásma Rilić. Táto oblasť má veľmi bohatú vegetáciu a okrem tradičného hospodárstva, rybárstva a pestovania olív sa obyvatelia venujú turizmu a pohostinstvu. Za prehliadku určite stoja nepatrné pozostatky rímskych stavieb a veža zo 17. storočia, ktorá je pozostatkom opevnenia proti Osmanom. Neďaleko je cintorín so starým, čiastočne zachovaným barokovým kostolom.

Ubytovanie v obľúbenom letovisku Gradac

Villa Rade sa nachádza v obľúbenom letovisku Gradac, je vzdialená cca 600 m od mora a približne 600 m od centra mestečka. Vo vile je k dispozícii WiFi pripojenie a parkovisko.

Štúdio 2+0 pre 2 osoby

Vybavené vlastným sociálnym zariadením, 2 lôžka v dennej miestnosti s malým kuchynským kútom, balkónom alebo terasou. V štúdiu 2+0 nie je k dispozícii klimatizácia.

Štúdio 2+1 pre 2–3 osoby

Vybavené vlastným sociálnym zariadením, 2 lôžka v dennej miestnosti s malým kuchynským kútom, klimatizáciou (za poplatok 5 €/deň), balkónom alebo terasou. Do štúdia je možné pridať prístelku vo forme rozkladacieho lôžka.

Stravovanie vlastné
  • Stravovanie prebieha vo vlastnej réžii. Klienti si varia sami v kuchynskom kúte svojho apartmánu.
  • Možnosť dokúpenia polpenzie v penzióne Naše Malo Misto za 116 €/os (cca 600 m od villy Rade)
Okruhliakové pláže lemované borovicami a palmami

Najbližšia pláž sa nachádza približne 600 m od ubytovania. Pláž je okruhliaková s pozvoľným vstupom do mora, ktorý je vhodný pre deti i neplavcov. Široké okruhliakové pláže sú lemované borovicami a palmami. Pláže sa tiahnu pozdĺž celej obce, najznámejšia je Gornja Vala, ktorá sa nachádza na južnom okraji obce. Gornja Vala a je považovaná za jednu z najkrajších pláží Jadranu.

Cestujete s deťmi?

Dieťa do 5,99 rokov na lôžku s rodičmi má pobyt zdarma. V prípade variantu s autobusovou dopravou hradíte za dieťa zdarma cenu dopravy rovnakú ako u dospelej osoby.

Šport, zábava a tipy na výlety
Šport

V rámci letoviska si môžete vybrať z rôznych druhov rekreačných športov, ako sú tenis, plavba na loďke, podmorské potápanie alebo cyklistika. V Gradaci sa nachádza niekoľko tenisových kurtov, ihrisko na vodné pólo, ktoré je v Chorvátsku národným športom. Na pláži sú ponúkané rôzne vodné športy a môžete si požičať napr. vodné lyže alebo vodný skúter.

Zábava

Za zábavou môžete vyraziť do centra Gradacu. Pozdĺž pláží sa tiahne promenáda, na ktorej nájdete príjemné kaviarne, reštaurácie a bary, ktoré sú často otvorené dlho do noci a v niektorých si môžete vypočuť aj živú hudbu. Ak nie ste priaznivcom živej hudby, môžete zájsť na diskotéku, ktorá sa koná niekoľkokrát do týždňa. V júli sa tu usporadúva tradičná ľudová slávnosť Gradacká turistická noc, ktorej sa účastnia folklórne kapely z okolia.

Tipy na výlety

V okolí Gradacu stoja za návštevu Bačinské jazerá, ktorá sa nachádzajú približne 15 km ďaleko. Bačinské jazerá tvoria 6 navzájom prepojených krasových jazier, ktoré sú až 28 m hlboké. Hladina jazier je ako nad úrovňou, tak i pod úrovňou morskej hladiny. Za poplatok môžete absolvovať plavbu po jazerách. Ďalším lákadlom v okolí je rieka Neretva, ktorá pramení neďaleko hraníc Bosny a Hercegoviny s Čiernou Horou. Územie dolnej Neretvy patrí k najúrodnejším poľnohospodárskym oblastiam v Chorvátsku. Za zmienku taktiež stojí Dubrovník s unikátnymi historickými stavbami alebo hlavné mesto Makarskej riviéry Makarská.

Dôležité informácie
  • Check in je možný cca od 14.00 hod., check out je nutné stihnúť do 9.00 hod.
  • Domáce zvieratá nie sú povolené
  • Klimatizácia v štúdiu 2+1 za poplatok 5 €/deň
  • Doprava vlastná alebo autobusom
  • Nástupné miesto v Bratislave i po celej ČR
  • Odjazd z ČR v popoludňajších hodinách, príjazd v ranných hodinách
  • Návrat do ČR v dopoludňajších hodinách
  • Cestovať môžete s platným OP
  • Deti musia mať platný OP alebo vlastný cestovný pas
  • WiFi pripojenie – CK neručí za kvalitu pripojenia WiFi a za prípadné výpadky

Neoficiálne informácie o hoteli
(údaje z recenzií bez záruky)

Vila Rade ***
Typ pláže: kamienková
Vzdialenosť od pláže: 400 m

0220 665 410 Číslo zájazdu: 775 243
dnes zatvorené

Chorvátsko

Chorvátsko je dlhodobou jednotkou čo sa týka počtu slovenských turistov. A to nielen kvôli svojej polohe, ktorá umožňuje pohodlnú dopravu autom či autobusom. Hlavným lákadlom je rôznorodé chorvátske pobrežie, ktoré spoločne s ostrovmi ponúka nespočetné množstvo kúzelných miest ako stvorených na trávenie voľných chvíľ. Chorváti sa snažia, aby boli návštevníci v ich krajine spokojní a stále sa k nim radi vracali. A tak tu nie je núdza o pestrú a veľmi širokú ponuku animačných programov, vodných športov, športovísk a ďalšieho vyžitia pre celú rodinu, z ktorej si môže vybrať naozaj každý podľa svojho priania. Veľká časť chorvátskeho pobrežia Jadranského mora je chránená mohutnými horskými formáciami, ktoré dotvárajú typickú a veľmi krásnu prímorskú krajinu. Starobylé centrá dediniek a miest nabádajú k romantickej prechádzke po dni strávenom na plážach. More je rajom vodného vyžitia a športov, reštaurácie ponúkajú výborné jedlo.

Chorvátsko - viac informácií