Lyžovanie Paganella, Taliansko

Paganella je dynamické a veľmi dobre dostupné stredisko neďaleko Trenta. Behom 15 rokov sa stredisko zmenilo k nepoznaniu. Výhodou je skvelá poloha priamo nad Brennerskou diaľnicou. Paganella vyniká veľmi dobrým napojením jednotlivých zjazdoviek do vzájomnej siete. Všestrannú kvalitu Paganelly dokazujú pravidelné návštevy lyžiarskych národných tímov.

Paganella

Slávna a dostupná Paganella je jedným z najobľúbenejších stredísk nielen v Trentine. Pre výnimočné podmienky si ju obľúbili i lyžiarske reprezentácie. Najväčšími prednosťami sú inovácie a dynamika rozvoja. Stále sa môžete tešiť na niečo nového, a to prakticky každú sezónu.

Skvele dostupný cieľ reprezentácií

Oproti niektorým talianskym lyžiarskym gigantom je Paganella stále skôr drobček, a to môže hovoriť v jej prospech. Približne 35 kilometrov zjazdoviek obsluhuje moderný systém kabín a lanoviek doplnený len pojazdnými pásmi a krátkymi sedačkami pre najmenších. Vleky nehľadajte.

Počas lyžovania vás potešia neopakovateľné výhľady z vrcholu Paganelly na jazero Garda, horské masívy Monte Bondone a Brenta i na značnú časť údolia Adige. Zjazdovky sú výborne prepojené, čo napomáha pohodliu lyžiarov. Stopercentné zasnežovanie idylku len dotvára.

Vyznávači bežiek tiež nebudú ukrátení. Okolo horských stredísk Andalo a Cavedago nájdete približne 40 kilometrov upravovaných tratí, jedna je aj okolo jazera. V oblasti je vám k dispozícii mnoho služieb, napríklad vodný a relaxačný svet AcquaIN alebo nový Winter Park v Andalu.

Cesta do strediska

Veľkou výhodou je dopravná dostupnosť. Z Brennerskej diaľnice zídete severne od Trenta už priamo pod strediskom. Len je nutné vojsť do neho serpentínami z údolia rieky Adige. Je to zážitok, stúpate z 200 m n. m. minimálne do 1 050 m n. m. Cesta zo Slovenska trvá len cez sedem hodín.

Výhody
  • jedno z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich stredísk
  • lyžiarske reprezentácie dokazujúce kvalitu
  • poloha priamo nad Brennerskou diaľnicou 
Nevýhody
  • skromnejšie parametre strediska
  • horšie snehové podmienky na konci sezóny
  • obmedzené možnosti voľného terénu
Užitočné informácie pre sezónu 2024

Zjazdovky

13 km21 km1 km
Celková dĺžka: 35 km
Celk. prevýšenie: 1 097 m
Zasnežovaných: 100 %
Nočné lyžovanie: Áno
Free ride: Áno
Snowpark: Áno
Vhodné pre rodiny: Áno
Detský park: Áno
Sánkarská dráha: Áno

Lanovky

0
12
3
Najvyšší bod lanovky: 2 125 m n. m.
Najnižší bod lanovky: 1 028 m n. m.
Celková kapacita: 27 000 osôb / h

Lyžovanie Trentino - Alto Adige

Region Trentino – Alto Adige leží na pomedzí Rakúska a Talianska, kde sa historicky miešali dve kultúry, temperamentná talianska a precízna germánska. Celý región sa bežne označuje ako Južné Tirolsko. Fantastická je kuchyňa. Odporúčame prejsť si ponuku najlepších stredísk Val di Fiemme, Folgaria / Lavarone, Marilleva Folgarida, Paganella, Kronplatz / Plan de Corones, Val di Fassa a ďalších.

Najobľúbenejšie lyžiarske strediská

Lyžovanie Taliansko

Jedny z najlepších lyžiarskych terénov v Európe? Talianske alpské hrebene od francúzskych hraníc cez centrálne Dolomity až po slovinské hranice. Najpopulárnejšie sú regióny a oblasti Trentino - Alto Adige, Paganella, Dolomiti Superski a Sella Ronda. Posledné talianske zvyšky ľadovcov sú Marmolada, Passo Stelvio, Presena a Val Senales.

Najobľúbenejšie lyžiarske regióny