Lyžovanie Kronplatz / Plan de Corones, Taliansko

Neobvyklý charakter má obľúbené stredisko Kronplatz. Jedná sa o jedinú mohutnú horu, z ktorej vrcholu sa rozbiehajú zjazdovky na tri svetové strany. Stredisko vyniká modernou a rýchlou prepravnou infraštruktúrou. Zjazdovky sú vždy výborne upravené a dlhšia denná prevádzková doba je prínosom pre nenásytných lyžiarov. Zjazdovky na viacerých svetových stranách umožňujú lyžiarom reagovať behom dňa na kvalitu snehu.

Kronplatz / Plan de Corones

V Plan de Corones sa rozhodli stať technickými guru Južného Tirolska. Neustále nové lanovky a ďalšie prvky infraštruktúry robia z unikátneho lyžiarskeho strediska atraktívny cieľ zimných radovánok. Z hory Kronplatz – Plan de Corones sa rozchádzajú zjazdovky na tri svetové strany.

Jedna hora, nekonečno možností

S technickou ojedinelosťou súvisí unikát v podobe dvojnásobného počtu kabínových lanoviek k súčtu sedačiek a vlekov, a taktiež ohromná hodinová prepravná kapacita. Z posledných noviniek menujme novú zjazdovku Hinterberg z vrcholu Kronplatzu smerom do Valdaory.

Keď už si stredisko zakladá na určitej kvalite, nechýba ani moderne zbudovaný snowpark pre milovníkov snowboardu. Oblasť nepatrí k najvyššie položeným, preto i v tomto smere zaúradovala technika a zjazdovky sú rovno 100 % zasnežované. Slávne sú dve dlhé čierne zjazdovky do Riscone.

Masív Kronplatz – Plan de Corones je obklopený údoliami s bežeckými traťami. Milovníci bielej stopy tak môžu využiť cez 200 kilometrov obľúbených a výborne udržovaných trás. Najdlhšou v regióne je trať Gsiesertalloipe so svojimi 42 kilometrami. Celé údolie Antholzu je raj bielej stopy.

Cesta do strediska

Cesta do Kronplatz - Plan de Corones je celkom príjemná. Po diaľnici cez Innsbruck prejdete Brennerský priesmyk a posledný úsek v dĺžke 30 kilometrov absolvujete po klasickej ceste k mestu Bruneck – Brunico, nad ktorým už sa objavujú lyžiarske svahy Kronplatzu. Cesta z Bratislavy zaberie šesť a pol hodiny. Južná alternatíva cez Semmering alebo Klagenfurt zaberie podobnú dobu.

Výhody
  • zaslúžene obľúbené stredisko lyžiarov
  • technicky bezkonkurenčné miesto
  • výborná dostupnosť a kvalita zjazdoviek
Nevýhody
  • občas nedostatok prírodného snehu
  • veľký záujem - plné zjazdovky
  • stúpa cenová hladina i riziko vypredania 
Užitočné informácie pre sezónu 2024

Zjazdovky

55 km32 km29 km
Celková dĺžka: 116 km
Celk. prevýšenie: 1 298 m
Zasnežovaných: 100 %
Nočné lyžovanie: Áno
Free ride: Áno
Snowpark: Áno
Vhodné pre rodiny: Áno
Detský park: Áno
Sánkarská dráha: Áno

Lanovky

6
5
22
Najvyšší bod lanovky: 2 273 m n. m.
Najnižší bod lanovky: 975 m n. m.
Celková kapacita: 69 800 osôb / h

Lyžovanie Trentino - Alto Adige

Region Trentino – Alto Adige leží na pomedzí Rakúska a Talianska, kde sa historicky miešali dve kultúry, temperamentná talianska a precízna germánska. Celý región sa bežne označuje ako Južné Tirolsko. Fantastická je kuchyňa. Odporúčame prejsť si ponuku najlepších stredísk Val di Fiemme, Folgaria / Lavarone, Marilleva Folgarida, Paganella, Kronplatz / Plan de Corones, Val di Fassa a ďalších.

Najobľúbenejšie lyžiarske strediská

Lyžovanie Taliansko

Jedny z najlepších lyžiarskych terénov v Európe? Talianske alpské hrebene od francúzskych hraníc cez centrálne Dolomity až po slovinské hranice. Najpopulárnejšie sú regióny a oblasti Trentino - Alto Adige, Paganella, Dolomiti Superski a Sella Ronda. Posledné talianske zvyšky ľadovcov sú Marmolada, Passo Stelvio, Presena a Val Senales.

Najobľúbenejšie lyžiarske regióny