Lyžovanie Monte Bondone, Taliansko

Na talianske pomery malé Monte Bondone ponúka výhody skromného, ale dobre dostupného lyžiarskeho strediska. Od Brennerskej diaľnice z Trenta ju delí len adrenalínový serpentínový výjazd až 1 400 výškových metrov. Výhodami Monte Bondone sú skromné podmienky, nepreľudnené zjazdovky a cenovo priaznivé ubytovanie a lyžovanie. Aktívnu dovolenku navyše môžete spestriť návštevami historického Trenta.

Monte Bondone

Popularita Monte Bondone prudko stúpa aj napriek tomu, že je to jedno z najmenších stredísk lyžiarskych ponúk. Vtip a kúzlo je v pomere vysokej kvality lyžovania a nízkej ceny služieb. Areál si je vedomý svojich možností, preto sa neustále rozvíja a chce konkurovať neďalekej slávnej Paganelle.

Prekvapivo výborný trpaslík

Do strediska sa neustále vracajú návštevníci, pretože si uchovalo kľudnejší charakter. Pritom lyžovanie je parádne. Monte Bondone ponúka skromných 22 kilometrov zjazdoviek, no napriek tomu uspokojí väčšinu lyžiarov a hlavne rodiny s deťmi. Priemerná šírka zjazdoviek je viac ako 30 metrov.

Špecialitou je veľkolepá zjazdovka Gran Pista, ktorá patrí so svojimi 3 550 metrami k najlepším lyžiarskym terénom Trentina. Prevýšenie presahuje 800 metrov. V areáli sa 100 % zjazdoviek zasnežuje. K dispozícii je snowpark s halfpipe olympijských rozmerov, boardercrossom a ďalšími atrakciami.

Na okraji strediska sú k dispozícii rozsiahle bežecké trate vo výške okolo 1 550 m n. m. Krásne stredisko bežeckého lyžovania leží na slnečnej plošine Viote a ponúka skoro 40 kilometrov perfektne upravených tratí. Celá oblasť vyniká nízkymi cenami služieb a ubytovania.

Cesta do strediska

Veľkou výhodou je dopravná dostupnosť. Z Brennerskej diaľnice zídete pri Trente už priamo pod strediskom. Akurát je nutné vojsť do neho cez mnoho serpentín z údolia rieky Adige. Je to zážitok, stúpate zo 195 m n. m. minimálne do 1 290 m n. m. Cesta zo Slovenska trvá okolo ôsmich hodín.

Výhody
  • vlajková loď zimnej sezóny
  • malinké, ale priateľské stredisko
  • priaznivé ceny, skvelé lyžovanie
Nevýhody
  • skromné parametre strediska
  • vypredanosť niektorých kapacít
  • slabé après-ski možnosti
Užitočné informácie pre sezónu 2024

Zjazdovky

6 km15 km1 km
Celková dĺžka: 22 km
Celk. prevýšenie: 906 m
Zasnežovaných: 90 %
Nočné lyžovanie: Nie
Free ride: Áno
Snowpark: Áno
Vhodné pre rodiny: Áno
Detský park: Áno
Sánkarská dráha: Nie

Lanovky

0
4
0
Najvyšší bod lanovky: 2 090 m n. m.
Najnižší bod lanovky: 1 184 m n. m.
Celková kapacita: 6 100 osôb / h

Lyžovanie Trentino - Alto Adige

Region Trentino – Alto Adige leží na pomedzí Rakúska a Talianska, kde sa historicky miešali dve kultúry, temperamentná talianska a precízna germánska. Celý región sa bežne označuje ako Južné Tirolsko. Fantastická je kuchyňa. Odporúčame prejsť si ponuku najlepších stredísk Val di Fiemme, Folgaria / Lavarone, Marilleva Folgarida, Paganella, Kronplatz / Plan de Corones, Val di Fassa a ďalších.

Najobľúbenejšie lyžiarske strediská

Lyžovanie Taliansko

Jedny z najlepších lyžiarskych terénov v Európe? Talianske alpské hrebene od francúzskych hraníc cez centrálne Dolomity až po slovinské hranice. Najpopulárnejšie sú regióny a oblasti Trentino - Alto Adige, Paganella, Dolomiti Superski a Sella Ronda. Posledné talianske zvyšky ľadovcov sú Marmolada, Passo Stelvio, Presena a Val Senales.

Najobľúbenejšie lyžiarske regióny