Alkion Hotel

  Grécko, Korfu, Sidari

Alkion Sidari

    Grécko, Korfu, Sidari
Tento hotel nie je aktuálne v ponuke
rychly popis

Menší hotelový komplex s veľmi peknou piesočnatou plážou a s príjemnou atmosférou sa nachádza neďaleko centra vyhľadávaného strediska Sidari. Ubytovanie je vhodné pre všetky vekové kategórie, odporúčame klientom, ktorí vyhľadávajú zábavu, nákupy a čulý nočný život.

poloha

150 m od pláže, 300 m od centra strediska Sidari a 40 km od letiska.

hotel

vstupná hala s recepciou, spoločenská miestnosť s TV, zmenáreň, internetový kútik, výťah, reštaurácia, rozľahlý bazén s oddelenou detskou časťou a s peknou slnečnou terasou (ležadlá a slnečníky zdarma), bar pri bazéne, Wi-Fi v celom objekte zdarma. V hoteli sa vo večerných hodinách pravidelne organizuje zábavný program.

izby

dvojlôžkové izby s možnosťou 1 prístelky sú vybavené klimatizáciou, SAT TV, chladničkou, kúpeľňou s WC, sušičom na vlasy, balkónom alebo terasou.

stravovanie

polpenzia – raňajky kontinentálne formou bufetu, večere formou bufetu.

plaz

piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora, ležadlá a slnečníky (za poplatok), široká paleta vodných športov (za poplatok).

doprava

letecká

typ stravy

polpenzia

informacie o krajine a stredisku
korfu

Ostrov Korfu, po grécky Kerkyra, je najsevernejší z Iónskych a najzelenší zo všetkých gréckych ostrovov. Čarovné pláže s krištáľovo čistou vodou, členité pobrežie so stovkami malebných zálivov, uličky starého centra Kerkyry so stredovekou architektúrou, zámok Achillion s množstvom umeleckých diel, ktorý dala postaviť cisárovná Sisi, kláštor Panagía Vlachéma, známy Myší ostrov (Pontikonisi) a veľa ďalších pamiatok a zaujímavostí zanechajú v návštevníkovi jedinečný zážitok.

sidari

Sidari leží v oblasti s nádhernými plážami a je veľmi živé stredisko s množstvom obchodíkov, barov, kaviarní, reštaurácií a hudobných klubov. Zamilované páry bude iste zaujímať legenda o miestnom Kanále lásky (Canal d‘Amour). Transfer z letiska trvá približne 1 hod. 10 min.

fakultativne vylety
klasicky okruh ostrovom

okružná prehliadka s návštevou najzaujímavejších miest ostrova, ako je hlavné mesto Kerkyra, polostrov Kanoni, zámok Achilion, Paleokastritsa. 

Aqualand –  jeden z najmodernejších a najnovších vodných parkov v Európe s veľkým množstvom vodných atrakcií pre deti aj pre dospelých. 

lodny vylet na ostrov paxos a parga

plavba pozdĺž južného pobrežia ostrova Korfu na ostrov Paxos spojená s prehliadkou mestečka Gaios. V popoludňajších hodinách plavba do mesta Parga, prehliadka mesta, návšteva stredovekého hradu, kúpanie a nákup suvenírov. 

vylet do mesta korfu

prehliadka mesta (Námestie Spianada, Nová pevnosť, archeologické a byzantské múzeum, Kostol sv. Spyridiona, Palác sv. Michala a Juraja). 

albansko

plavba z Korfu do prístavu Saranda v Albánsku. Polhodinová prehliadka mesta Saranda so sprievodcom, možnosť návštevy archeologického miesta Butrint s antickými pamiatkami alebo výlet k jazeru Modré oko.

Neoficiálne informácie o hoteli
(údaje z recenzií bez záruky)

Alkion Hotel ***
Typ pláže: piesočnatá
Vzdialenosť od pláže: 250 m

0220 665 410 Číslo zájazdu: 778 925
Dnes 8–16 h

Lokalita

https://www.zajazdy.sk/dovolenka-alkion-sidari-korfu-grecko-z778925/#mapa
Informatívna poloha hotela (údaj z recenzií bez záruky).

Grécko

Grécko je štát ležiaci v južnej Európe. Rozprestiera sa nielen na pevnine, ale aj na početných ostrovoch, ktoré tvoria približne jednu pätinu gréckeho územia. Členité pobrežia a romantické pláže obmýva Egejské, Krétske, Stredozemné a Iónske more. Na polostrove Attika sa nachádza hlavné mesto Grécka, Atény. V tejto krajine nájdete neopakovateľné a veľmi rôznorodé prírodné krásy. Objavte tiesňavy a kaňony, ktoré patria k najdlhším v Európe, náhorné plošiny, bujné lesy a olivové háje. Prevláda tu typické stredomorské podnebie, počas sezóny s jasnou slnečnou alebo skoro jasnou oblohou a teplotami okolo 30˚C. V strednej a severnej pevninskej časti krajiny sa vyskytuje skôr horské podnebie a suché a horúce letá. Gréckom kráčala staroveká história a jej odkazy sú rozosiate na každom kroku. Spoznávajte antické pamiatky, odpočívajte pri čistom mori, vychutnajte si špeciality miestnej kuchyne. Najobľúbenejšie grécke ostrovy sú Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Grécku zavedená pobytová taxa, ktorá sa od roku 2024 mení na klimatickú taxu. Platba prebieha priamo na recepcii hotela v deň príchodu a jej výška je podľa oficiálnej kategórie (počtu hviezdičiek) hotela nasledujúce:

Marec až október:

  • 1,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 7,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 10,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

November až február:

  • 0,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 4,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 0,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

Grécko - viac informácií