Hotel Potos Sun Villa

  Grécko, Thassos, Potos

Potos Sun

    Grécko, Thassos, Potos
Tento hotel nie je aktuálne v ponuke
rychly popis

Dom po rekonštrukcii v príjemnom prostredí, neďaleko centra strediska. Jeho skvelá poloha ponúka klientom možnosti nákupov, príjemných prechádzok i zábavy. Pre klientov, cestujúcich vlastným autom je k dispozícii bezplatné parkovisko.

poloha

70 m od pláže, obkolesený zelenou záhradou.

ubytovanie

moderne zariadené klimatizované štúdiá pre 2-3 osoby pozostávajú z jednej miestnosti s dvomi, prípadne tromi lôžkami, kúpeľne so sprchou a WC. V štúdiách sa nachádza kuchynský kút s chladničkou (kuchynská linka, elektrický varič, rýchlovarná kanvica, kuchynský riad). Štúdiá majú TV a Wi-Fi pripojenie, balkón.

stravovanie

bez stravy, možnosť doobjednať si večere. Večere výber z menu. Strava sa podáva v gréckej taverne vo veľmi príjemnom prostredí na brehu mora, ktorá je známa svojou domácou a chutnou kuchyňou.

plaz

piesočnatá s pozvoľným vstupom do mora, slnečníky, ležadlá a vodné športy za poplatok, v zálive sa nachádza niekoľko ďalších pláží vzdialených 5-15 minút chôdze.

doprava

letecká, autobusová, individuálna

typ stravy

bez stravy

informacie o krajine a stredisku
hlavne mesto

Limenas Thasos

pocet obyvatelov

16 000

rozloha

381 km2

casovy posun

+1 hodina

doba letu

cca 1 hod. 35 min.

mena

euro

uradny jazyk

grécky

thasos

Pohostinnosť spojená s hrou slnečných lúčov na modrej hladine, nemiznúci úsmev na tvárach domorodých obyvateľov, posedenia v tavernách s výhľadom na more, ktoré lákajú vôňou miestnych špecialít, romantické večery, neviazaná zábava v tanečných kluboch, osviežujúce nápoje v baroch a tradičné grécke jedlá – to sú prázdniny na Thasose. Thasos má úžasné pobrežie, ktoré lemuje hlavná cesta okolo celého ostrova, kdekoľvek zastavíte, vždy je to príjemné miesto či už na relax, plávanie, športovanie alebo potápanie, ponúknu sa vám nádherné pohľady na okolitú panorámu. Na ostrove nájdete jedinečné pláže a miesta, ktoré stoja za návštevu a malebné zálivy s priezračnou, čistou vodou vám pohladia dušu. Ak si požičiate auto, okrem pláží v našich letoviskách, môžete navštíviť aj ďalšie pláže. Väčšina z nich má Modrú vlajku. Letecké zájazdy odlietajú z Bratislavy na letisko Megas Alexandros Kavala. Let trvá približne 1 hod. 35 min. Cesta autobusom zo Slovenska na ostrov Thassos trvá približne 24 hod. vrátane trajektu z prístavu Keramoti do prístavu Limenas.

potos

Prímorské stredisko s čulým ruchom na juhu ostrova, približne 5 km od Limenarie. Je obľúbené pre svoju príjemnú atmosféru, ktorú dotvára množstvo taverien, cukrární, kaviarní, obchodíkov so suvenírmi priamo na plážovej promenáde. V stredisku nájdeme tiež zlatníctvo, kaderníctvo, fotoslužbu, požičovne áut a motoriek. Pláže sú prevažne pieskové s drobnými kamienkami, na niektorých miestach štrkovo-pieskové. Limenas Keramoti Kavala Athos Grécko Stredozemné more THASOS Panagia Theologos Kastro LIMENARIA TRIPITI PEFKARI POTOS THASOS

fakultativne vylety

Okruh ostrovom – vydajte sa za poznaním „zeleného smaragdu“ uprostred Egejského mora. Fakultatívny výlet okolo ostrova ponúka možnosť navštíviť všetky zaujímavé miesta, obdivovať prírodné krásy ostrova. Celodenný výlet autobusom so sprievodcom po okružnej ceste okolo ostrova.
Výlet loďou – plavba po najkrajších plážach a zákutiach juhovýchodného pobrežia s celodenným občerstvením. Loď zastavuje vo viacerých prekrásnych lagúnach, v ktorých sa môžete okúpať.
Jeep Safari – výlet na terénnych autách do hôr. Zastávky na miestach s nádhernými panoramatickými výhľadmi.
Grécky večer – celovečerná zábava v starobylom mestečku THEOLOGOS, ktoré bolo kedysi hlavným mestom ostrova. Večerná prehliadka mesta s návštevou tradičnej taverny, podáva sa večera formou bufetových stolov, celovečerný folklórny program.

Neoficiálne informácie o hoteli
(údaje z recenzií bez záruky)

Potos Sun Villa **
Typ pláže: piesočnatá
Vzdialenosť od pláže: 120 m

0220 665 410 Číslo zájazdu: 1 254 319
Dnes 8–16 h

Lokalita

https://www.zajazdy.sk/dovolenka-potos-sun-thassos-grecko-z1254319/#mapa
Informatívna poloha hotela (údaj z recenzií bez záruky).

Grécko

Grécko je štát ležiaci v južnej Európe. Rozprestiera sa nielen na pevnine, ale aj na početných ostrovoch, ktoré tvoria približne jednu pätinu gréckeho územia. Členité pobrežia a romantické pláže obmýva Egejské, Krétske, Stredozemné a Iónske more. Na polostrove Attika sa nachádza hlavné mesto Grécka, Atény. V tejto krajine nájdete neopakovateľné a veľmi rôznorodé prírodné krásy. Objavte tiesňavy a kaňony, ktoré patria k najdlhším v Európe, náhorné plošiny, bujné lesy a olivové háje. Prevláda tu typické stredomorské podnebie, počas sezóny s jasnou slnečnou alebo skoro jasnou oblohou a teplotami okolo 30˚C. V strednej a severnej pevninskej časti krajiny sa vyskytuje skôr horské podnebie a suché a horúce letá. Gréckom kráčala staroveká história a jej odkazy sú rozosiate na každom kroku. Spoznávajte antické pamiatky, odpočívajte pri čistom mori, vychutnajte si špeciality miestnej kuchyne. Najobľúbenejšie grécke ostrovy sú Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Grécku zavedená pobytová taxa, ktorá sa od roku 2024 mení na klimatickú taxu. Platba prebieha priamo na recepcii hotela v deň príchodu a jej výška je podľa oficiálnej kategórie (počtu hviezdičiek) hotela nasledujúce:

Marec až október:

  • 1,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 7,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 10,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

November až február:

  • 0,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 4,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 0,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

Grécko - viac informácií