Hotel St. Raphael Resort & Marina

  Cyprus, Limassol

St. Raphael Resort

    Cyprus, Južný Cyprus, Limassol
Detail ponuky a možnosti k dovolenke:
rychly popis
impozantny hotel pre narocnych hosti je obklopeny rozsiahlou stredomorskou zahradou skosatymi palmami na jednej znajvacsich anajkrajsich plazi ostrova, ocenenej modrou vlajkou.

PODMIENKY VSTUPU DO KRAJINY

poloha

asi minútu chôdze od najväčšej pláže ocenenej Modrou vlajkou, v dedinke Amathus neďaleko letoviska Limassol, ktorého centrum je vzdialené 11 km. Miestny autobus má zastávku priamo pred hotelom, bary a reštaurácie sú tiež v pešej dostupnosti od hotela. Letisko Paphos je vzdialené cca 70 km.

hotel

vstupná hala s recepciou, lobby bar, hlavná reštaurácia, kaviareň, obchod so suvenírmi, klenotníctvo, 5 á la carte reštaurácií (1x za pobyt zdarma, nutná rezervácia vopred), snack bar, 2 bazény, záhrada a terasa s ležadlami a slnečníkmi, bar pri bazéne s prístupom priamo z bazéna, bar na pláži. O zábavu sa postarajú denné aj večerné animačné programy, živá hudba. Pre deti je k dispozícii detské ihrisko, detský bazén a miniklub. Wellness centrum – vnútorný bazén, jacuzzi, masáže a iné skrášľujúce procedúry za poplatok. Športové aktivity – fitnescentrum, tenis, basketbal, futbal, stolný tenis, lukostreľba, biliard, bedminton a volejbal. Za poplatok hotel ponúka služby práčovne, kozmetický salón, kaderníctvo, herňu a opatrovanie detí.

izby

klimatizované dvojlôžkové izby s možnosťou 1 alebo 2 prísteliek (max. pre 3 dospelých a dieťa). Všetky izby majú vlastné sociálne zariadenie (sprchový kút/vaňa, WC, sušič na vlasy), SAT TV, telefón, trezor, minibar (naplnený pri príchode nealkoholickými nápojmi), súpravu na prípravu teplých nápojov, balkón alebo terasu. Wi-Fi internetové pripojenie zdarma.

stravovanie

raňajky, polpenzia alebo ALL INCLUSIVE formou bufetových stolov – raňajky (7.00-10.00), obed (12.30-15.00), večera (19.00-22.00), ľahké občerstvenie počas dňa, zmrzlina, káva, čaj, večerný snack, miestne alkoholické a nealkoholické nápoje (10.00-23.30). Možnosť bezlepkovej alebo inej diétnej stravy na vyžiadanie.

plaz

široká piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora, ktorý ocenia najmä rodiny s deťmi. Plážový bar, slnečníky, ležadlá a plážové osušky zdarma. Ponuka vodných športov k dispozícii od miestneho poskytovateľa za poplatok.

doprava

letecká

typ stravy

raňajky/polpenzia/all inclusive

informacie o krajine a stredisku
cyprus

tretí najväčší ostrov v Stredozemnom mori zvyknú volať aj Afroditin ostrov. Podľa gréckej mytológie sa práve na tomto ostrove zrodila Afrodita – bohyňa lásky a krásy. V súčasnosti je ostrov administratívne rozdelený na dve časti, Severný Cyprus – obývaný cyperskými Turkami a južnú časť ostrova, kde žijú cyperskí Gréci. Národy, ktoré ostrov po stáročia kolonizovali, tu zanechali stopy v podobe antických chrámov, byzantských kláštorov roztrúsených po celom území, cez križiacke pevnosti, až po benátske múry a islamské mešity. Dnes Cyprus vyhľadávajú predovšetkým milovníci peknej prírody. Takmer celý ostrov je zalesnený a právom sa nazýva aj zelený ostrov. Patrí k najslnečnejším miestam v Európe s viac ako 300 slnečnými dňami v roku. Pláže majú jemný zlatistý piesok, priezračne čisté more a plytký vstup do mora. K tým najzaujímavejším miestam Severného Cypru patrí napríklad polostrov Karpaz, ktorý je vyhľadávaným národným parkom, pláže ako Golden Beach, Alagadi, Acapulco patria k tým najkrajším. Z miest odporúčame navštíviť starobylú Famagustu, hlavné mesto Nikóziu, či prímorské mestečko Kyrenia so starobylou pevnosťou. Jedinečná príroda, bohatá história ostrova, pohostinné domáce obyvateľstvo, výborná kuchyňa a vysoká úroveň poskytovaných služieb každoročne na Cyprus priťahujú množstvo návštevníkov z celého sveta.

paphos

Leží v južnej, teda v gréckej časti ostrova a ponúka kúpanie v priezračnom mori, rôznorodé pláže, krásnu prírodu aj množstvo zachovalých historických pamiatok, vďaka ktorým bolo mesto zapísané do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. K najnavštevovanejším atrakciám v okolí patrí skala Petra tou Romiou, z mytológie známe ako miesto zrodenia bohyne Afrodity. Meno Afrodity nesie aj názov miestneho aquaparku. Závan histórie vanúci z každého kúta mesta však nebráni bujarému nočnému životu, ktorým sa vyznačuje. Ďalším veľkým lákadlom sú hlbiny v okolí Paphosu, špeciálne pre potápačov za lodnými vrakmi. Medzi najznámejšie pláže patrí Lighthouse piesočnatá pláž, nad ktorou sa týči biely maják a vyznačuje sa väčšími vlnami. Asi 12 km od mesta sa rozprestiera jedna z najkrajších pláží na južnom Cypre Coral Bay, charakteristická jemným zlatým pieskom, naopak pokojným morom s pozvoľným vstupom a priezračnou vodou. Let z Bratislavy na letisko Paphos trvá približne 3 hodiny.

Základná cena zahŕňa

  • ubytovanie na 7 nocí s vybraným stravovaním, letecká doprava na pravidelnej linke Bratislava – Paphos - Bratislava, malá príručná batožina, registrovaná batožina max. 20kg/kus/osoba, transfer letisko - hotel - letisko, poistenie insolventnosti.

Základná cena nezahŕňa

  • Povinné príplatky: servisné poplatky pre osoby od 2 rokov 199 EUR, pre osoby do 2 rokov 50 EUR, emisný a environmentálny príplatok pre osoby od 2 rokov 25 EUR.
  • Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo PLUS 5 EUR/os./deň.

Informácie o zájazdu

Usporiadateľ: TURANCAR Travel s. r. o., IČO 55028241.
Názov hotela podľa usporiadateľa: St. Raphael Resort *****
Lokalita podľa usporiadateľa: Paphos, Limassol
Tento zájazd je poistený pre prípad úpadku cestovnej kancelárie.

Neoficiálne informácie o hoteli
(údaje z recenzií bez záruky)

St. Raphael Resort & Marina *****
Typ pláže: piesočnatá
Vzdialenosť od pláže: priamo pri pláži

0220 665 410 Číslo zájazdu: 2 050 348
Dnes 8–16 h

Lokalita

Cyprus

Cyprus je tretím najväčším ostrovom v Stredozemnom mori. Po búrlivej histórii patrí v súčasnosti medzi obľúbené ciele turistov. Ostrov je rozdelený na grécku a tureckú časť. Známe turistické letoviská nájdeme v obidvoch častiach a vďaka polohe v subtropickom pásme v krajine panuje dlhé a teplé leto. Dôvodom toho, že letné teploty okolo 25 °C tu vydržia až do konca októbra, je priaznivá poloha Cypru. V Stredozemnom mori leží ešte južnejšie ako Turecko. Napriek tomu je sem možné vyraziť aj za zimnú dovolenku. Takmer dvetisíc metrov vysoký vrchol nachádzajúci sa v pohorí Troodos umožní v zime lyžovanie, pri ktorom uvidíte netradičné scenérie. Cyprom kráčala staroveká história, preto tu na každom kroku nájdete odkazy niekdajších kultúr. Pre návštevu južnej gréckej časti platia pravidlá platné v rámci Európskej únie a stačí občiansky preukaz. Na návštevu severnej tureckej časti je však potrebný cestovný pas, ktorý musí byť platný ešte pol roka po plánovanom príchode z tejto krajiny.

Cyprus - viac informácií

Nezáväzná objednávka

St. Raphael Resort
    Cyprus, Južný Cyprus, Limassol

Cena
1 786 EUR/os

Cestující

Číslo zájazdu: 2 050 348

Zájazd

osoba do 99 rokov na pevnom lôžku
2
1 786,30 €
povinný príplatok za servisné poplatky - dieťa do 2 rokov
0
50,00 €

Poistenie

príplatok za cestovné poistenie Komfort (povinný) - osoba
2
31,20 €
príplatok za cestovné poistenie Plus - osoba
0
40,00 €
samostatné poistenie storna Uniqa - osoba
0
33,00 €

Parkovanie

zvýhodnené parkovanie pri letisku Bratislava - 8 dní
0
58,00 €